Handig en creatief was hij altijd al. Dat hij wilde ondernemen wist hij ook al langer. Iets opbouwen vanaf nul. Al had Tim Horst, onlangs afgestudeerd in Bouwkunde en met een achtergrond in productontwerp, nog niet direct een idee waarin dan precies. Tot hij wilde gaan kamperen en de keuze moest maken tussen een camper kopen of zijn eigen busje houden. Dat moét te combineren zijn dacht hij, en zo ontstond het idee voor zijn onderneming: DiscoverBox.

Met DiscoverBox tovert Tim busjes en auto’s om tot campers. Denk aan werkbusjes, maar ook ruimere personenauto’s zoals de Renault Kangoo of de Peugeot Partner. Dit kan permanent, maar het idee van Tim’s camperboxen is juist dat je ze eenvoudig in en uit je voertuig kunt plaatsen en zo je voertuig binnen no time omtovert tot camper.

Doordeweeks een auto, ’s weekends een camper

Zo is je auto of busje doordeweeks gewoon te gebruiken om spullen of personen in te vervoeren en in het weekend of tijdens vakanties om mee te kamperen. Een perfecte oplossing voor wie wel wil kamperen, maar geen camper wil of kan kopen.

“Dan kan zijn om de prijs, maar ik heb ook klanten die liever niet in een camper rijden omdat het zo’n groot gevaarte is. Ook is het een milieuvriendelijkere keuze dan een camper erbij aanschaffen. Je haalt zo alles uit het voertuig wat je al hebt.”

DSC 0457
Gestart via minor Eigen Onderneming

Precies een jaar geleden is Tim met zijn bedrijf gestart, toen hij de minor Eigen Onderneming van Windesheim volgde. “Ik had een half jaar de tijd om iets op te zetten en stak veel tijd in mijn bedrijf, maar ik had er zoveel plezier in dat het helemaal niet voelde als werken. Toen is mijn passie voor ondernemen echt ontstaan.”

Van niets iets maken

“Ik maak graag van niets, iets. Ik ben begonnen zonder startbudget. Met mijn eerste opdracht, een maatwerk camperombouw, maakte ik winst. Daarvan kon ik weer gereedschap kopen, mooiere dingen maken en zo is het balletje steeds verder gaan rollen.”

Tunnelvisie

Na zijn afstuderen gaat Tim fulltime aan de slag voor zijn bedrijf. Het valt hem echter tegen om elke dag in zijn eentje aan het werk te zijn. “Als je alle keuzes in je eentje moet maken kun je tunnelvisie krijgen." En zoals elke ondernemer weet levert raad van vrienden of familie niet altijd eerlijke antwoorden op, vanwege de sociaal wenselijke factor. "Mijn moeder is áltijd positief over wat ik doe", grapt Tim.

Praatjes in de wandelgangen

“Bij ZWINC kan ik sparren met de coaches, maar ook juist de gesprekken in de wandelgangen zijn nuttig. Omdat iedereen hier onderneemt kun je elkaar al snel helpen. Je krijgt handige suggesties of komt door een gesprek weer tot nieuwe inzichten”.

DSC 0470
Kamperen toegankelijker maken

Zo is Tim aan het onderzoeken of hij zijn camperboxen ook als bouwpakketten aan kan bieden. Hierdoor kan de prijs laag blijven en wordt kamperen voor nog meer mensen mogelijk. Want dat is wat Tim toch wel het meeste drijft.

“Je hoeft geen €30.000 neer te leggen. Je kan ook kamperen met de auto die je nu hebt en daar een product van mij in plaatsen. En het zou helemaal mooi zijn als je dit zelf kunt maken, met hulp van een handige vader of oom.”

Blije klanten

Tim wordt dan ook erg blij van de reacties die hij krijgt van klanten, inclusief vrolijke kampeerfoto’s. “Dat je je product in actie ziet, dat is nog leuker dan er wat aan verdienen.” Natuurlijk moet er wel geld in het laatje komen en als we drie jaar vooruit in de tijd kijken hoopt Tim een goed lopend bedrijf te hebben, inclusief medewerkers met skills die hij zelf niet heeft.

Hierin vindt hij het ondernemen zelf het leukst. “Ik weet al hoe ontwerpen en maken werkt, de grootste uitdaging ligt voor mij in marketing, ondernemen, connecties leggen. Daar krijg ik nu dan ook het meeste energie van en dit kan ik bij ZWINC verder ontwikkelen.”

Benieuwd naar de camperboxen? Kijk op discoverbox.nl en volg DiscoverBox ook op Instagram.