Startups

Kubuni

EKF 20220913 0628 1 1

Rik Galenkamp en Laurens van de Lustgraaf zijn de drijvende krachten achter Kubuni. Beide heren zijn nog bezig met hun studie bij Windesheim. Rik volgt de opleiding IPO (Industrieel Product Ontwerp) en Laurens Bedrijfskunde. Vanuit hun gezamenlijke interesse voor ondernemerschap kwamen ze bij ZWINC terecht.

Rik: “We liepen met het idee rond om een hoogwaardige en innovatieve koptelefoonstandaard op de markt te brengen. Na verschillende gesprekken met ZWINC business-developer Bastian Coes hebben we besloten om dit idee bij ZWINC uit te werken onder de naam Kubuni.”

Headphonestand met bluethooth

In hun tweede jaar bij ZWINC werkten de heren hard aan de eerste versie van hun Headphonestand BT. De BT staat daarin voor Bluetooth en maakte het mogelijk om de koptelefoon te verbinden met de Headphonestand en de geluidsdrager, om zo muziek te kunnen luisteren.

Deze eerste versie zetten de heren in de markt via een kickstart campagne. Uiteindelijk haalden ze daarin niet het gewenste bedrag op, maar het gaf ze wel een helder beeld wat er anders moest, naast een eerste wereldwijde afzet.

Headphonestand met een goed verhaal

Rik: “Na de kickstart campagne zijn we bezig gegaan met een extra versie. Een versie zonder elektronica, maar met een nog beter verhaal. Zo is deze Headphonestand lokaal geproduceerd, heeft een Dutch design en is gemaakt met lokale grondstoffen. Het hout dat we gebruiken is bijvoorbeeld een bijzonder donker populierenhout uit de omgeving van Zwolle. Dit is afvalhout, vervaardigd samen met Binthout.” Deze versie willen de heren eind 2019 lanceren. Rik: “Het is de bedoeling dat we onze Headphonestand voor de feestdagen op Bol.com gaan verkopen en via onze eigen webshop.”

Boekenplankspeaker

Daarnaast zitten de heren niet stil en zijn ze al weer druk bezig met het volgende product. Zo willen ze in 2020 ook Hi-Fi boekenplankspeakers op de markt brengen en werken ze druk aan de Headphonestand BT versie 2.0. Kortom, de ondernemersgeest bij de beide heren zit er goed in.

Updates


Heb jij ook een goed idee?

Let's start your business now!

Neem contact op met Koen.

Startup coach Koen Hobelman
Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer