Peter-Bas Schelling is werktuigbouwkundige. Zo’n 2,5 jaar geleden studeerde hij af op Windesheim. Sinds die tijd is hij aan de slag op het Polymer Sciencepark (PSP) in Zwolle. Peter-Bas: “Bij het PSP heb ik een eigen werkplaats waar ik verschillende werkzaamheden doe. Zo kwam ik ook in contact met ZWINC (we zijn praktisch buren) en heb sinds kort de stap genomen om me als ZWINC-ondernemer aan te melden.”

Op dit moment heeft Peter-Bas een eenmanszaak Schelling Services. Peter-Bas: “Zoals ik al zei doe ik verschillende dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld een frame gemaakt voor een gietmal, maar ook een hekwerk van 10 meter lang en 2 meter hoog bedekt met riet, voor een vogelspothuisje langs de IJssel. Sinds een tijdje loop ik rond met een idee voor een innovatieve en betaalbare spuitgietmachine. Daaraan gecombineerd heb ik plannen om een revolutionaire sluiteenheid te ontwikkelen. Omdat ik dat niet in de vorm van een eenmanszak wil doen heb ik me bij ZWINC aangesloten.”

Bij ZWINC heeft Peter-Bas vooral interesse in de bedrijfskundige kant van ondernemen. “Op dit moment werk ik met opdrachtgevers vanuit Schelling services. Kijk ik naar mijn plannen voor het ontwikkelen van de spuitgietmachine en sluiteenheid, dan betekent dit dat ik daadwerkelijk een product op de markt ga brengen. En juist daarin verken ik graag samen met ZWINC wat de beste bedrijfsvorm is. Mijn huidige bedrijfsnaam past daar bijvoorbeeld ook niet bij. Ik ben daarom aan het nadenken over een andere, beter dekkende naam.”

De bedrijfskundige kant is echter niet de enige reden dat Peter-Bas voor ZWINC kiest. “Juist de aanwezigheid van verschillende ondernemers en starters zorgt ervoor dat er veel ruimte is om te brainstormen. Juist het van gedachten wisselen met andere ondernemers spreekt me aan. Je krijgt daarmee de kans om je eigen product te verbeteren.”

Wat voor spuitgietmachine en sluiteenheid Bas precies gaat ontwikkelen verteld hij nog even niet. “De plannen die ik nu heb voor het ontwikkelen van de spuitgietmachine en vooral de sluiteenheid zijn zeer innovatief en origineel. Daar kan ik in dit stadium van ontwikkeling nog niets over kwijt, behalve dat het gaaf wordt.”