Nieuws

Startup coach Sjoerd-Jan: "Ik zet mensen in de doe-stand"

26 februari 2024
EKF 20231116 1162 1

Sjoerd-Jan Reinders is een van de mannen achter het inmiddels verkochte kleding.nl en ondernemer in hart en nieren. Met zijn bak aan ervaring is hij sinds afgelopen jaar een welkome aanvulling voor team ZWINC. Sjoerd-Jan: “Ik zet mensen in de doe-stand, probeer ze vooruit te helpen en out of the box te denken.” Dat hij dat kan heeft hij inmiddels wel bewezen. In de hoogtijdagen van kleding.nl, opereerde ze in meerdere landen en hadden ze zo’n 25 man personeel rondlopen. Plus nog eens 20 man in de fysieke kledingwinkels die hij runde. De ondernemersgeest zit er goed in bij Sjoerd-Jan.

Meteen enthousiast

Begin vorig jaar kwam Sjoerd-Jan in contact met ZWINC. Kleding.nl had hij net verkocht en hij zocht naar een nieuwe rol voor zichzelf. Sjoerd-Jan: “Ik sprak met Bastian en Koen en zo kwamen ze met de vraag of ik het leuk zou vinden om - vanuit mijn achtergrond - jonge ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van hun bedrijf.” Na een rondleiding bij ZWINC was Sjoerd-Jan meteen enthousiast.

“ZWINC is echt een broeinest voor jonge ondernemers. Je voelt het als je door het pand loopt. De ideeën, de energie en het enthousiasme. Het heeft me doen besluiten om er een steentje aan bij te gaan dragen.”

Aan de slag

Inmiddels is Sjoerd-Jan betrokken bij de begeleiding van een aantal startups. Sjoerd-Jan: “Ik zie een duidelijk patroon in het proces van plannen maken, bewustwording creëren en de volgende stappen zetten.” Daarbij geeft Sjoerd-Jan aan dat opschalen voor veel ondernemers een echte uitdaging is. Sjoerd-Jan: “In mijn begeleiding zie ik dat en probeer ik te helpen structuur en orde te creëren om de startups zo vooruit te helpen.”

Inspirerend voorbeeld

Een van de bedrijven die Sjoerd-Jan begeleidde bij ZWINC is Shelduck. Deze startup heeft in de afgelopen drie jaar een indrukwekkende transformatie ondergaan, waarbij het oorspronkelijke verhaal niet meer klopt. Door Sjoerd-Jan zijn begeleiding is dat nu opnieuw geschreven, sluit weer aan op de huidige markt en heeft er aan bijgedragen dat Shelduck zichzelf weer goed in de markt zet. “En dat is wat ik wil bereiken”, aldus een enthousiaste Sjoerd-Jan.

Structuur en focus

Voor startups is het creëren van structuur en het behouden van focus cruciaal. Sjoerd-Jan: “In mijn begeleiding benadruk ik dat en bied ik de nodige ingrediënten, tips en tools om daar aan bij te dragen. Vooral marketing, sales en business development zijn daarin vaste elementen.”

Hierbij geeft Sjoerd-Jan aan dat hij alleen invliegt wanneer startups zelf aangeven zijn expertise nodig te hebben. “Ik help ondernemers met hun marketing- en salesuitdagingen. Deel mijn kennis en ervaring om de startups te helpen opschalen en producten succesvol op de markt te brengen. Voorwaarde hiervoor is wel dat ze dat zelf willen! Ik ga mezelf niet opdringen.”

De weg naar succes

Met Sjoerd-Jan heeft ZWINC een gepassioneerde coach in huis gehaald met uitgebreide ervaring en expertise in de wereld van startups, waaronder marketing en business development. Zijn drive om jonge ondernemers vooruit te helpen en zijn vermogen om structuur en focus te bieden, maken hem een waardevolle aanvulling van het team. Met zijn begeleiding en inzichten draagt hij graag bij aan het ondersteunen van de startups in hun weg naar succes.

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer