Nieuws

ZWINC en Perron038 slaan handen ineen om innovaties uit te laten groeien tot startups.

25 april 2024
Partnerschap ZWINC Perron038

Vanaf nu werken we samen met Perron038 in Zwolle. Hierdoor krijgen de innovaties die bij dit innovatiecentrum ontstaan, de kans om de markt te betreden als startup.

In het open innovatiecentrum Perron038 werken technici uit het bedrijfsleven samen met onderzoekers en studenten aan de toekomst van de hightech maakindustrie.

Van automatisering met artificial intelligence tot disruptieve technologieën en geavanceerde robotica zoals 3D metaalprinten: bij Perron038 experimenteren bedrijven, onderzoekers, en studenten met cutting-edge technologieën, waardoor bedrijven voorop kunnen blijven lopen en technisch talent zich kan ontwikkelen binnen de regio.

Sjoerd Keijser, managing director bij Perron038: “Slimme ideeën die hier ontstaan, maar waarvoor geen ruimte is binnen aangesloten bedrijven, kunnen met behulp van ZWINC de markt betreden als startup.”

"Slimme ideeën die hier ontstaan, maar waarvoor geen ruimte is binnen aangesloten bedrijven, kunnen met behulp van ZWINC de markt betreden als startup."

Slimme ideeën krijgen een kans

Koen Hobelman, manager bij ZWINC, licht verder toe: “Stel, technici of studenten ontwikkelen bij Perron038 met behulp van vision technologie een methode om kunststoffen beter te scheiden waardoor recyclen makkelijk wordt, maar dit blijkt voor aangesloten bedrijven op dat moment niet interessant genoeg om te implementeren of naar de markt te brengen. Dan helpt ZWINC om er een startup van te maken. Zo gaat de innovatie niet verloren.”

ZWINC helpt dit soort startups met werkplekken, een innovatiebudget van €2750, coaching op het gebied van ondernemen, kennis en connecties, zichtbaarheid en een inspirerende startupcommunity.

"Zo gaat de innovatie niet verloren."

Kennisuitwisseling en toegang tot hightech faciliteiten

Naast kennisuitwisselingen kunnen de bij ZWINC aangesloten startups ook profiteren van het geavanceerde machinepark van Perron038, en andersom.

Koen voegt toe: “Startups spelen een cruciale rol in economische groei en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen, zoals energie- en klimaatvraagstukken.

Door onze krachten te bundelen ontstaat een sterker startup-ecosysteem in Regio Zwolle, waar nog meer slimme ideeën het licht zien en bijdragen aan deze vraagstukken.”

"Door onze krachten te bundelen ontstaat er een sterker startup-ecosysteem in Regio Zwolle, waar nog meer slimme ideeën het licht zien die bijdragen aan economische groei en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen."

Over Perron038

Perron038 is dé plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio. In het open innovatiecentrum in Zwolle werken bedrijven en onderwijs samen aan de toekomst van de high tech maakindustrie. Technici en bevlogen studenten werken samen, onderzoeken en experimenteren om technologische innovatie mogelijk te maken. Sinds eind 2023 beschikt Perron038 over een fysieke fabrieksfaciliteit – Factory NEXT - met unieke machines waarvan bedrijven uit de hele regio tegen gunstige voorwaarden gebruik van kunnen maken.

Naar de website van Perron038

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer