Met het nieuwe jaar in volle glorie voor ons slaan de goede voornemens je om de oren. Gezonder eten, vaker naar de sportschool, minder geld uitgeven aan café caramello’s. Je kent het wel. Maar misschien is jouw voornemen wel groter dan dat. Heb je een goed idee en droom je al langer van het opzetten van je eigen onderneming. En wil je dit jaar de knoop écht doorhakken. Zit er nog enige twijfel? Dan geven je we je hierbij misschien wel het laatste zetje, in de vorm van 5 voordelen van ondernemer zijn. Alsjeblieft.

1. Eigen baas zijn

Veruit de belangrijkste reden waarom mensen gaan ondernemen en daarmee ook het grootste voordeel: niet (meer) voor een baas werken. Jouw briljante idee wordt niet langer afgeketst door vastgeroeste managers. Je bepaalt zelf wat je doet en hoe je het doet. Natuurlijk betekent dat niet dat je alleen maar leuke dingen doet. Integendeel. Vooral in het begin van je business zul je juist ook alle vervelende klussen zelf moeten doen. Maar, je weet waar je het voor doet. En die stip op de horizon, maakt een wereld van verschil!

2. Je eigen tijd indelen

Sta je graag op voor het ochtendgloren om vervolgens om 15:00 uur je werkdag alweer af te sluiten? Of zijn de avonduren juist jouw productieve uurtjes? Alhoewel bedrijven steeds flexibeler worden, kun je pas écht je eigen tijd indelen als je eigen baas bent.

Niemand die er wat van vindt als je tussen belangrijke meetings door even lekker een uurtje Netflixt of je frustratie eraf traint in de sportschool. Met een gezonde werk-privé balans is je kans van slagen het grootst.

3. Meer werkgeluk

Zelfstandige ondernemers ervaren meer werkgeluk, blijkt uit meerdere onderzoeken, waaronder deze van de WRR. Een belangrijke factor hierin is autonomie. Oftewel: zelfstandig te werk gaan en je eigen keuzes maken. Zelf denken en doen. Wij mensen gaan hier goed op. Wie autonoom te werk kan gaan heeft minder last van stress, haalt het beste in zichzelf naar boven en ervaart meer werkgeluk. Klinkt goed he?

4. Meer verdienen

Oke, je zal direct niet rijk worden. Sterker nog: je moet waarschijnlijk een aantal jaren op een houtje bijten. Maar als ondernemer kun je uiteindelijk veel meer verdienen dan in loondienst, waar je vroeg of laat toch vaak tegen een plafond aanloopt. En ook al zal alleen geld nooit je belangrijkste drijfveer moeten zijn, lekker is het wel natuurlijk.

5. Je kunt het verschil maken

Alle bovengenoemde voordelen zijn natuurlijk mooi meegenomen. Maar zeg je ZWINC, dan zeg je impact maken. Iets betekenen voor de wereld. En deze groener, slimmer en beter maken.

Is dat ook waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Wil jij met jouw idee, jouw kennis en jouw drive echt het verschil maken? Of wil je het (nog) beter doen dan bestaande bedrijven? Écht duurzaam bijvoorbeeld? Dan zeggen wij al maar te graag: let’s start your business now!

Je doet het niet alleen

Het is natuurlijk wel nogal wat. Om die stap te zetten en er voor te gaan. Zonder zekerheid en zonder garanties.

Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen. Past jouw ondernemersvisie bij ZWINC? Dan staat er een team aan startup coaches en een community aan mede-ondernemers voor je klaar. Om je advies te geven, om mee te sparren, om kennis te delen. En om je weekend niet alleen met jezelf te hoeven bespreken bij het koffiezetautomaat. 😉

Meer weten? Bekijk wat we je bieden.