Nieuws

Bas-Jan en Sven kijken terug op winnen Innovatieprijs Regio Zwolle

4 april 2024
Innovatieprijs2023 59 1024x683 1

Binnenkort (15 april) sluit de mogelijkheid om mee te dingen naar de Innovatieprijs Regio Zwolle. Een prijs die Kennispoort Regio Zwolle jaarlijks uitreikt aan de meest innovatieve ondernemer van de regio. Afgelopen jaar sleepte het bij ons aangesloten Bondus deze prijs in de wacht. Wat heeft dit hen opgeleverd? We blikken terug met Bondus oprichters Bas-Jan en Sven.

Bas-Jan: ‘Deze erkenning kwam voor ons op het perfecte moment, we waren klaar om naar buiten te treden met onze lab-on-a-chip innovatie.” De door de twee ontwikkelde techniek voor een ‘laboratorium op een chip’ maakt het mogelijk om medische zelftesten sneller, makkelijk en goedkoper te produceren.

Benaderd door interessante partijen

Na het winnen van de prijs ging het balletje rollen. “We werden vanwege de publiciteit die gepaard ging met het winnen van deze prijs steeds vaker benaderd voor interessante samenwerkingen. Zoals partijen met specifieke kennis, waarmee we onze techniek verder konden ontwikkelen.”

Validatie

Niet alleen qua publiciteit, ook het zelfvertrouwen van de jonge ondernemers kreeg een boost. Sven: “Hoewel we altijd geloofden in de innovativiteit van ons product, gaf het feit dat een gerenommeerde instantie als Kennispoort dit bevestigde, ons een extra gevoel van validatie."

Aanmelden en bekendmaking

Innovatieve ondernemers kunnen zich tot 15 april inschrijven via de website van Kennispoort Regio Zwolle. De vakkundige jury beoordeelt de innovaties onder andere op originaliteit, impact en marktrijpheid. Drie innovaties mogen uiteindelijk door naar de finale. De beste innovatie wordt op vrijdag 28 juni 2024 bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een duurzame award, lokale publiciteit en een persoonlijk innovatietraject.

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer