De bij ZWINC aangesloten ondernemer Maiko ken je van Redlocked Puzzles, waarmee hij complexe op escaperooms geïnspireerde houten puzzels ontwikkelt. De puzzels bestaan uit vaak honderden met uiterste precisie lasergesneden houten onderdelen. De ervaring die hij hiermee heeft opgedaan maken hem en zijn team inmiddels tot lasersnij- en graveerexperts. Iets wat ook de buitenwereld niet onopgemerkt bleef, waardoor ze dit nu ook aanbieden als een service voor bedrijven en particulieren onder de naam 123 Laser.

“Steeds vaker kregen we de vraag om iets te snijden of graveren. Denk aan houten promotieartikelen, maar ook technische bouwwerken en mallen en houtgesneden gecompliceerde mechanische projecten. Tot nu toe is elke klant nog teruggekomen, dus blijkbaar doen we iets goed”, vertelt Maiko. Hij en zijn compagnon Isa besloten dan ook het lasersnijden en graveren aan te bieden als service en zo zowel hun kennis als machines en materiaal optimaal te benutten.

Lasersnijden toegankelijker maken

Samen met het ook bij ZWINC aangesloten CloudProud ontwikkelden ze een tool die bestellen zo makkelijk mogelijk maakt. Een kwestie van je ontwerp uploaden en je krijgt direct te zien wat het gaat kosten. Maiko wil lasersnijden en graveren dan ook toegankelijker maken. Zowel voor bedrijven als hobbyisten. Denk aan restaurants die op zoek zijn naar gegraveerde menukaarten, technische bedrijven die een speciale vorm tandwiel nodig hebben of iemand die op zoek is naar een uniek gegraveerd cadeau. “Er zijn een paar grote spelers op de markt die de prijs steeds verder opdrijven, daarom zochten mensen naar een alternatief zoals het onze.”

Lasersnijden lasergraveren
MIT-subsidie voor verduurzamen productieproces

Het optimaal inzetten van machine en materiaal helpt Maiko verder bij het ontwikkelen van een zo duurzaam mogelijk productieproces. Iets waar hij begin dit jaar een MIT-subsidie voor kreeg toegewezen. Dit is een subsidie die mkb-ondernemingen ondersteunt in het opzetten van innovatieve projecten.

“Hiervan wil ik een lasersnijtechniek ontwikkelen die structureel perfect snijdt. Dit betekent namelijk minder fouten, en minder fouten betekent minder restafval.” Dit restafval wordt nu nog bij elkaar geraapt, verzaagt en alsnog gebruikt, dus er blijft al weinig over, maar dit kan een stuk efficiënter. “Dat is duurzamer en daarmee kunnen we ook de prijs van onze service laag houden”, aldus Maiko. Win-win dus.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van het lasernijden en graveren? Kijk op https://123-laser.nl.

Lasernijden lasergraveren