Nieuws

Maarliefst 6 MIT-subsidies voor ZWINC ondernemers

18 mei 2022
Mit subsidie voor zwinc ondernemers

Elke startup begint met een goed idee. Maar dan begint het pas. Het idee is gaaf, de ondernemer is overtuigt van het mogelijke succes en het avontuur start. Bij ZWINC weten we dat als geen ander. Ons team van coaches neemt de tijd om startups te begeleiden in hun route naar succes. Innovatie is daarbij het toverwoord. Maar innoveren is niet zonder risico’s. Helemaal voor een startup die nog weinig omzet draait. Bij ZWINC helpen we startups actief met het aantrekken van geld. Een van die manieren is de MIT-subsidie (MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren subsidie).

140.000 euro

De MIT-subsidie biedt ondernemers en startups de mogelijkheid om te innoveren door middel van onderzoek naar de technische en economische haalbaarheid van hun product. Dit jaar hebben maar liefst zes aangesloten ZWINC startups een MIT-subsidie van 20 duizend euro ontvangen, waarvan één zelfs twee.

Kubuni: zo modulair en recyclebaar mogelijke speaker

De inmiddels uitgevlogen ZWINC startup Kubuni was een van de zes. Kubuni beweegt zich op de markt van HiFi. Hun avontuur startte met de ontwikkeling van een headphonestand met Bluetooth. Na een minder geslaagde crowdfunding kwam al snel het idee om in te zetten op een speaker. Inmiddels hebben ze hun eerste HiFi speaker op de markt gebracht en zetten momenteel in op de ontwikkeling van een duurzame en modulaire boekenkastspeaker. Rik Galenkamp van Kubuni: “Met de subsidie willen we onderzoeken hoe we de speaker zo modulair mogelijk kunnen maken en daarnaast hoe recyclebaar.” Met de uitkomsten van het onderzoek brengt Kubuni de boekenkastspeaker op de markt en zal dezelfde techniek gaan toepassen in de rest van hun assortiment.


Regra Compounds: haalbaarheidsstudie naar effect en werking innovatieve meststoffen

Regra Compounds ontwikkelt innovatieve meststoffen voor de land- en tuinbouw en kreeg de subsidie ook. Zelfs voor de tweede keer. Vorig jaar deden ze met de subsidie onderzoek naar de toepasbaarheid van één van hun ontwikkelde meststoffen voor de landbouw. Thomas Vos van Regra Compounds: “Met het geld uit deze tweede MIT-subsidie kunnen we een stap verder. Waar we de eerste subsidie hebben gebruikt om te kijken naar de toepasbaarheid van de meststof, doen we nu een haalbaarheidsstudie naar de effecten en werking. Hoe vaak moet je de meststof toedienen en wat is het effect van de meststof voor de groei van gewassen.” Deze tweede subsidie biedt Regra Compounds de mogelijkheid om hun product verder te verbeteren en klaar te stomen voor commerciële productie op de markt.

Lanters Technology: onderzoek naar metingen waterkwaliteit

Bij Lanters Technology kunnen ze de subsidie ook goed gebruiken. Tom Lanters: “Wij houden ons bezig met het voorspellen van de waterkwaliteit van oppervlaktewater. Tot nu toe moeten we daarvoor gebruik maken van de gegevens die voorhanden zijn.” Probleem is echter dat er maar één keer per maand monsters van het water worden genomen en de gegevens die Lanters gebruikt daardoor altijd achteraf zijn. Met de subsidie wil Lanters Technology onderzoeken of het mogelijk is om bepaalde parameters vaker te meten om op die manier een betere benadering te maken. Zo kun je van te voren beter inschatten of water bijvoorbeeld last gaat krijgen van blauwalg.


Formal: handzame spuitgietmachine zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken

Het toegankelijk maken van spuitgieten voor productontwikkelaars om het proces van prototype naar productie te verkleinen, dat is waar Formal zich op richt. Anno Visser van Formal: “We zijn bezig met de ontwikkeling van een handzame spuitgietmachine en gaan met de subsidie onderzoeken hoe we deze machine zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen maken. Daarom ontwikkelen we nu een interface die we voorleggen bij een panel met mensen met verschillende expertise en ervaring met spuitgietmachines.” Op basis van de uitkomsten wil Anno zijn spuitgietmachine verder ontwikkelen, voordat hij deze op de markt gaat brengen.

Maarliefst twee subsidies voor Dunge Labs: onderzoek naar koeienmesthout en -plastic

Dungse Labs houdt zich bezig met het ontwikkelen van composiet op basis van koeienstront. Itika Gupta is oprichter van Dungse Labs en kreeg twee MIT subsidies toegekend. De ene subsidie gebruikt ze voor een onderzoek naar de eigenschappen en een marktanalyse voor Dungwood. Een 100% op koeienstront gebaseerde vervanger voor hout. Daarnaast gebruikt ze de andere subsidie om te onderzoeken wat de beste samenstelling is voor hun 100% biobased koeienmestplastic. Met de subsidies hoopt Itika antwoord te krijgen op welke productietechniek het beste werkt en welke producten er allemaal gemaakt kunnen worden.

BondUS: verbetering productiemethode chips medische zelftests

BondUS richt zich op de ontwikkeling en productie van een innovatief apparaat waarmee de contactoppervlakken van de chips van medische zelftests snel, goedkoop en met hoge precisie kunnen worden versmolten. Bij ZWINC werken ze hun idee verder uit en met de ontvangen MIT-subsidie kunnen ze flinke stappen maken. Bas-Jan Hoogenberg van BondUS: “Met de MIT-subsidie is het voor ons mogelijk om te onderzoeken hoe we onze productiemethode kunnen verbeteren om op die manier de chips sneller en in grotere oplage te kunnen produceren.” Lukt het BondUS dan zijn er verschillende partijen die graag van deze productiemethode gebruik willen maken.

ZWINC maakt ideeën werkelijkheid

Heb jij ook een goed ondernemersidee, zoek je ondersteuning en een team dat met je meedenkt over manieren om je onderneming succesvol te maken? Wil je daarnaast aan de slag in een bruisende omgeving met andere startups? Let’s get in touch!

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer