Startups

mtrl.bike (voorheen DutchFiets)

Dutchfiets mtrlbike

Met een werkplaats aan huis en ZWINC als belangrijke basis, werkt Johannes Alderse Baas aan de DutchFiets. Een innovatieve kunststof variant van één van Nederlands grootste exportproducten: de fiets.

Sterk, duurzaam en net zo duur

Bijzonder aan DutchFiets is dat wordt gezocht naar mogelijkheden om een fiets te maken van kunststof die net zo sterk en duurzaam is als zijn stalen variant. Ook de kostprijs is van belang. Het ontwerp van de fiets moet zo zijn dat de maakkosten concurreren met de traditionele fiets. Alderse Baas: ‘Om te kunnen concurreren met de traditionele fiets, moet ik deze fiets zoveel mogelijk uit één stuk maken. Het ontwerp van een goede matrijs is dan ook erg belangrijk. ZWINC biedt me hierin goede ondersteuning en begeleiding. Daarnaast wordt ik bijgestaan door ingenieursbureau Tricas en fietsenfabrikant Koga.

Goede begeleiding en ondersteuning

‘Groot voordeel van mijn vestiging op ZWINC is dat ik machines en materialen kan gebruiken die ik zelf nog niet heb. Veelal omdat de investeringskosten in deze fase van ontwikkeling nog te hoog zijn. Op ZWINC heb ik alle ondersteuning die ik nodig heb. Begeleiding op het gebied van ontwikkeling, bij het opzetten van een bedrijf, het leggen van verbindingen met andere partijen en het zoeken naar mogelijkheden voor financiering’, aldus Alderse Baas.

Crowdfunding campagne

Inmiddels heeft Johannes zijn prototype afgerond en rijdt hier zelf op rond. Hij staat nu voor de belangrijke stap om het concept verder te ontwikkelen. Vanuit die gedachte, en met een bijdrage vanuit ZWINC, begint hij daarom met een crowdfundingactie om geld in te zamelen. Alderse Baas: ‘Deze crowdfunding campagne moet voldoende opleveren om mijn DutchFiets te vervolmaken en op langere termijn ook duurzamer te maken, bijvoorbeeld door biokunststoffen te gebruiken.’ Meer informatie over de crowdfunding campagne is te vinden op de website van DutchFiets. Deze website is momenteel nog onder constructie, maar men kan zich er wel vast opgeven om op de hoogte te worden gehouden van de campagne.

Heb jij ook een goed idee?

Let's start your business now!

Neem contact op met Koen.

Startup coach Koen Hobelman
Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer