Where ideas grow to business

Wij zijn ZWINC. Een startup community in Zwolle gericht op de maakindustrie. Bij ons groeien ideeën uit tot echte bedrijven. We coachen je, je krijgt een startbudget van €2750, een werkplek, een netwerk en mag gebruik maken van ons machinepark. En wat wij hiervoor vragen? Slechts €175 per maand.

Mensen poolen

Pick-up days 🚴‍♂️

Nieuwsgierig? Proef, ervaar en beleef zelf het community gevoel tijdens de pick-up day. Twijfel niet, want wij pikken je gewoon op vanaf Hogeschool Windesheim of Cibap! Lees hieronder hoe het werkt.


Whats App Image 2023 08 24 at 14 52 09

Zo werkt de pick-up day

Let’s meet ZWINC

1

Fietsen van Windesheim naar ZWINC

Meld je aan, dan pikken we je op vanaf Windesheim op Cibap. Wanneer? Dat vind je hier zodra er nieuwe data bekend zijn.

We fietsen vervolgens gezamenlijk naar ZWINC (Ceintuurbaan 15).

2

Investeer 1 uur in jezelf

Neem even de tijd voor jezelf. Want het is tijd voor jouw idee! Proef de sfeer, volg mini-workshops, ontmoet de (mede-)ondernemers en startup-coaches, bekijk het machinepark en en de experimentruimtes en vraag alles wat je wilt weten.

3

Eet een pizzaatje mee

Om 17:00 uur zijn we weer klaar. Beloon jezelf voor de investering in je toekomst door gezellig (en gratis) een pizza mee te eten!

Meld je aan! 🔥

Zodra de datum voor de volgende pick-up day bekend is, kun je je hier aanmelden.

Programma

<p>Wil je erachter komen hoe goed jouw idee nou écht is? Leren pitchen als een baas? Of juist zoveel mogelijk inspiratie opdoen door startups die je voorgingen? Kies zelf waar jij je tijd in investeert. <br /></p>

15:30 - Welkom bij ZWINC!

Bij binnenkomst staat er wat lekkers voor je klaar en vertellen we je meer over ZWINC. Vervolgens krijg je een rondleiding en kies je uit één van de vier keuze-onderdelen hieronder.


Rink Fotografie 20211007 i Lab Zwinc presentatie donderdag000 8762 1

Rondleiding

Gluur naar binnen bij huidige startups en hun cubes, bekijk de flexwerkplekken, ons machinepark, de experimentenruimtes, ons 3D-printlab en stel al je vragen.

zwinc-gang-startup-community

Keuze 1: Workshop valideren: hoe goed is jouw idee écht?

Je hebt een briljant idee, denk je. Maar zit de rest van de wereld er ook op te wachten? En ga je niet te veel uit van aannames? Tijdens deze mini-workshop leer je hoe je kunt valideren. Oftewel: het toetsen van aannames, en er zo achter komen in hoeverre je idee écht een goed idee is.

Milou sessie

Keuze 2: de ideeën generator

Iedereen kan ideeën op post-its schrijven, maar hoe hou je nu een écht effectieve brainstorm? Dat leer je in deze mini-workshop. Wordt een ware ideeën generator, zodat je daarna verder kunt met het idee voor jouw startup.

20230525 Changemakers HH Photography 10

Keuze 3: workshop pitchen als een baas

Onmisbaar als startup: een goede elevator pitch. Leer hoe je in één minuut een ander nieuwsgierig en enthousiast maakt over jouw bedrijf of idee.

werkplek-shirt-olivier-yann-ragnarok

Keuze 4: inspiratiesessie met ZWINC startups

Laat je inspireren door startups die jou voor gingen. Wat dreef ze om te gaan ondernemen? Welke dromen hebben ze, welke uitdagingen waren er welke lessen kun jij van ze leren?

Zwinc communityruimte

Pizza + drinks

Rond 17:00 uur zijn we klaar. Blijf gerust plakken om nog een pizzaatje mee te eten. Ook dat hoort natuurlijk bij een startup community. 😎

Pizza

Zij gingen je voor

Bekijk de verhalen van onze startups.

Regra Thomas

Thomas: ‘Dankzij ZWINC haalde ik €25.000 subsidie op"

Thomas Vos melde zich aan bij ZWINC met zijn onderneming Regra. Het plan: een circulaire plantenpot ontwikkelen gemaakt van mest, om zo efficiënter om te gaan met het mestoverschot.

Lees meer
Liselotte

Liselotte: ‘Hier kan geen opleiding tegen op.’

Liselotte sloot zich aan bij ZWINC met Volcare, haar startup in duurzaam menstruatie- en incontinentieondergoed. Bekijk hieronder haar video.

zwinc-gang-startup-community

Ik kan niet wachten!

Kun je niet wachten om bij ons langs te komen? Zet jezelf dan alvast op de lijst om uitgenodigd te worden voor de eerstvolgende rondleiding, los van de pick-up days.

Zet mij op de lijst