Waar houden de startups bij ZWINC zich mee bezig? Wat hebben ze de afgelopen maanden gedaan en gaan ze nu doen? Tijd voor een update! Dit keer Bondus, met dubbel goed nieuws!

Even het geheugen opfrissen, wie is Bondus ook alweer? Deze startup van Sven Eijpe en Bas-Jan Hoogenberg ontwikkelt technologie om medische zelftesten op grote schaal te kunnen produceren. Dit scheelt patiënten tijd, producenten medisch afval en het biedt mogelijkheden aan landen waar zorg nu nog minder goed toegankelijk is.

Bondus
Bas-Jan terwijl hij test of de 'lab-on-a-chip' lekdicht is
Financiering goedgekeurd

Het afgelopen kwartaal hebben de heren goed nieuws gekregen. Hun aanvraag voor een Vroegefasefinanciering Overijssel (via Kennispoort Regio Zwolle & OostNL) is namelijk goedgekeurd! Dit is een financiering waarmee starters kunnen onderzoeken in hoeverre hun technisch concept aansluit op interesse in de markt.

Oost NL verstrekt de financiering vanuit VFF Overijssel. Een fonds dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de provincie Overijssel. Oost NL beheert het fonds. Bondus werd door Kennispoort Regio Zwolle op de mogelijkheden van VFF Overijssel gewezen en ondersteund bij het indienen van de aanvraag.

De markt betreden

In het geval van Bondus betekent dit dat ze hun machine om medische zelftesten op grote schaal te kunnen produceren verder kunnen ontwikkelen tot een marktwaardig product. Én hopelijk hiermee de markt kunnen betreden. Spannende tijden dus voor Bas-Jan en Sven!

EKF 20230127 0063 2 1
Bas-Jan, Sven en kantoorhond Yvy
Bondus finalist Innovatieprijs Regio Zwolle

Dat is nog niet alles. Ook behoort Bondus tot de finalisten van de Innovatieprijs van Regio Zwolle. Bondus strijdt samen met Dutek Energy Solutions uit Staphorst en Bakkerij Schuld uit Oldenzaal om deze prijs voor de meest innovatieve ondernemers uit Regio Zwolle in 2023. Ze krijgen een pitchtraining, een professionele video, fotosessie en artikel over hun innovatie. Op 14 juni wordt bekend gemaakt wie er met de prijs naar huis gaat.

Wil jij bij deze prijsuitreiking zijn? Dat kan! Meld je aan: https://www.kennispoortregiozwolle.nl/de-innovatieprijs-van-regio-zwolle/

Meer over Bondus

Wil je meer weten over Bondus? Check hun onlangs vernieuwde website: https://www.bondus.nl/